tiistai 26. elokuuta 2014

Päivitys: Tulevat osat ja kysely!

Hei kaikki LC Joutsenlammen (ja kenties muidenkin blogieni) lukijat! :)
Aloitin lukion toisen vuoden elokuun 12. päivänä, joten sen vuoksi en ole ehtinyt kirjoitella paljon täällä Bloggerissa. Pahoittelen syvästi! :)
On ollut ilo tehdä näitä blogeja jo todella pitkään, ja nyt tahdon paljastaa suunnitelmiani tälle blogille! Okei, ehkä seuraavat rivit tekstiä on teille hieman liikaa, mutta toivottavasti kaikki vaikuttaa selkeämmältä, jos ja kun luette ne! :D

Julkaisen seuraavan osan, eli osan 38 ensimmäisen puolen syyskuun alkupuolella 2014. Yritän julkaista toisen puolen lokakuussa 2014. 
Osaa 38 seuraa LC Joutsenlammen toinen extra, joka keskittyy osan 38 jälkeisiin tapahtumiin. Sanon vain sen, että tämä ekstra on tärkeä tarinan etenemisen kannalta! :D
Extra vol 2 julkaistaan marraskuussa 2014. 
Joulukuussa 2014 aion julkaista osan 39, ja kenties myös osan 40 (jos riittää aikaa). 
Tammikuussa 2015 ilmestyy joko osa 40 tai 41.
Helmikuussa 2015 osa 41 tai 42.
Maaliskuussa 2015 osa 42/43.
Huhtikuussa 2015 osa 43/44.
Toukokuussa 2015 osa 44/45.
Kesäkuussa 2015 osat 45/46 + 47.
Heinäkuussa 2015 todennäköisesti ilmestyy osa 48. 
Elokuussa 2015 ilmestyy osa 49.
Ja nyt päästään parhaaseen kohtaan: 
LC JOUTSENLAMMEN 50. OSA ILMESTYY MAHDOLLISESTI SYYSKUUSSA 2015! :D

Ja  julkaisen jossain vaiheessa myös kolmannen LC Joutsenlammen ekstran, jossa tutustutaan Joutsenlampien nykyiseen taloon tarkemmin. 

Tässä on vielä tulevien osien nimet ja julkaisuajat suurin piirtein:
Osa 38: Viisauden sarvi (1/2) (09/2014)
Osa 38: Viisauden sarvi (2/2) (10/2014)
Extra vol 2: Oonan ********* ********* (11/2014)
Osa 39: Kunpa äiti olisi täällä (12/2014)
Ekstra vol 3: Tutustutaan Joutsenlampien taloon tarkemmin (12/2014 / 01/2015)
Osa 40/Osa 41: Elämän pieniä ja suuria hetkiä (01/2015)
Osa 42:  Rikos ei kannata (02/2015)
Osa 43: Ihmeet ovat yksi syy elää (03/2015)
Osa 44: Rakkautta vain (04/2015)
Osa 45: ******** *******(1/2) (05/2015)
Osa 45: ******** *******(2/2) (06/2015)

Muistakaa, että nämä ovat vain suunniteltuja julkaisuajankohtia, joten mikä tahansa saattaa muuttua matkan varrella! :)

7 tulevaa osaa on jo valmiina, lisäksi 2 ekstraa. Olen keksinyt jo useita juonenkäänteitä Joutsenlampien tuleviin osiin...
Ja juuri sen vuoksi olenkin päättänyt tehdä teille pienen kyselyn! :)

Mitä mieltä olet valmiiksi suunnitelluista juonenkäänteistä?
A. Saa nähdä, millaisia juonenkäänteitä on luvassa!
B. Apua, mieluummin kuuntelisit lukijoiden toiveita (tosin ei ole paljoa tullut sellaisia :D)
C. En tiedä, se voisi olla joko hyvä tai huono juttu.
D. Kunhan ne ovat kiinnostavia, niin silloin olen täällä juuri sitä varten! :)


Ja tässä on vielä viisi yllätyskuvaa tulevista Joutsenlampien osista, joiden numeroita en paljasta! :D


Vastatkaa kyselyyn niin pian kuin vain voitte. Ja ilmoitan vielä, että aion kirjoittaa LC Risson 15. osan ennen LC JL:n osaa 38. :)
EDIT: älkää klikatko tuota linkkiä, en edes tiedä mistä se tuli D: (siis mikäli tuossa näkyy se mitä tarkoitan :D)

-Sims3Pelaaja

tiistai 19. elokuuta 2014

Päivitys: Kuvia seuraavasta osasta :)

Hei pitkästä aikaa! :)
LC Joutsenlampi on ollut LC Risson ohella pitkään tauolla, mutta pian ilmestyy uusi osa. Aloitan kirjoittamisen heti kun olen saanut Rissojen seuraavan osan kokonaan kirjoitettua. Mutta tässä olisi teille nyt kuvia seuraavasta osasta nimeltään Osa 38: Viisauden sarvi (1/2)! :D


Osa on tulossa luultavasti syyskuun alussa! :)
-Sims3Pelaaja

tiistai 3. kesäkuuta 2014

Osa 37: Suruvaippa


Ja jälleen on uuden osan aika! :)
Tässä osassa on jälleen ankea tunnelma, mutta se kuuluu asiaan. LC Joutsenlampi jatkuu vielä mahdollisimman pitkään, sillä äänestys Joutsenlammen jatkosta sai tarpeeksi kyllä-ääniä! Eli teen tätä vielä niin pitkään kuin vain pystyn. :) 
Lukuiloa kaikille!
-Sims3Pelaaja

Siinä hän makasi, Johanna Joutsenlampi. Rakastettu äiti ja Joutsenlampien suvun neljäs perijätär. Hän makasi elottomana, peli oli menetetty. Niin viaton, niin hyväsydäminen ihminen hän oli. Mika Parkkinen, Teemu Joutsenlammen ja nyt myös Johanna Joutsenlammen surmaaja katseli uhriaan ikään kuin hän olisi tehnyt jotain suurta ja hienoa; hän ei tuntunut katuvan yhtään tekoaan. 


Ilkeä murhaaja juoksi pois paikalta, jossa hän tappoi Johanna Joutsenlammen - omasta talostaan. Luultavasti poliisit epäilevät häntä murhasta ensimmäisenä.


Joutsenlammet saivat tietää asiasta käydessään Parkkisen talossa, josta he löysivät rakkaan Johannan kuolleena. Perhe ei voinut uskoa sitä. 

Matti Joutsenlampi kertoo:


"Tämä ei voi olla totta!" Emma sanoi itkien menehtynyttä äitiään. "Äiti, et saa jättää meitä nyt!"


Viikatemies tuli käymään Joutsenlampien luona, kertomassa että Johanna "pääsee parempaan paikkaan". Muistoksi hän jätti rakastetun perheenäidin hautakiven.


"EI! RAKAS JOHANNA! EI! TÄMÄ EI OLE TOTTA!" minä ulvoin tuskasta. Sydämeni oli särkynyt. Menetin juuri elämäni tärkeimmän asian ja ihmisen.


Niin monia muistoja, niin monia yhdessä koettuja hetkiä. Mutta nyt se on ohi. Miten tulen pärjäämään perheeni kanssa ilman Johannaa? Perhesiteemme saattavat pirstoutua ilman häntä. En voi käsittää sitä murhetta, jonka lapsemme joutuvat kärsimään. Äidin menetys, varsinkin näin aikaisin, on pahinta mitä voi lapsille tapahtua. Unelmat, haaveet...kaikki saattaa muuttua.Kaikki alkoi Isla Paradisossa. Tapasin silloin ihanimman naisen, jonka kaltaista en ole ikinä ennen tavannut. Hänessä oli toki omat puitteensa, mutta niin on kaikissa muissakin ihmisissä. Hän oli joka tapauksessa minulle täydellinen, kultainen nainen.


Rakkautemme liekki paloi yhä voimakkaammin, kun pääsimme avioliiton auvoisaan satamaan. Jokainen yhdessä viettämämme päivä on merkityksellinen minulle, vaikka kaikki päivät eivät olisikaan olleet yhtä valoisia. Koimme monia seikkailuja yhdessä: kävimme tulevaisuudessa, ja saimme kaiken kaikkiaan seitsemän ihanaa lasta, joista valitettavasti yksi ei ole enää keskuudessamme. Teemu Joutsenlammen menetys oli kamala isku meidän kaikkien sydämiin. Mutta, aika parantaa haavat, paremmin tai huonommin. Sitten muutimme Appaloosa Plainsiin, ja aloitimme uuden vaiheen elämässä. 


Minä rakastin häntä täydestä sydämestäni. Hän oli kaunis kuin enkeli, hänen silmänsä olivat kuin jalokivet ja sydän kaikista hyväntahtoisin. En ikinä tule unohtamaan häntä, enkä poikaamme Teemua. Rakkaus kestää ikuisesti, vaikka rakastettuja ei tulisi näkemään enää koskaan. 

Oona kertoo lyhyesti:


Koska äiti ei ollut enää lukemassa iltasatuja, täytyi minun tehdä niin. Kielteisistä, haikeista tunteistani huolimatta yritin hoitaa homman niin hyvin kuin isosisko vain voi. 
Lukiessani iltasatuja pikkusiskoilleni, minulle tuli usein mieleen se viimeinen riita äitini kanssa, jota emme koskaan saaneet kunnolla selvitettyä. Purskahdin itkuun; se ei unohdu ikinä. Minua jäi harmittamaan tyhmät tekoni, ja nyt minua mietityttää se, kuka äidin murhaaja oli. Kenties se oli se uusi naapuri, erittäin todennäköistä että hän se oli. No, se tullaan selvittämään mahdollisimman pian. Mutta vaikka murhaaja myöntäisi tehneensä anteeksiantamattoman teon, en silti antaisi hänelle sitä ikinä anteeksi. Äiti oli mittaamattoman arvokas meille kaikille.

Matti Joutsenlampi kertoo:


Niko oli kasvanut nuoreksi aikuiseksi. Vaikka hän olikin nyt aikuinen mies, oli hän edelleen se sama poika, joka tuli äitinsä vatsasta ulos. Totta kai, eihän hän mikään perhosentoukka ole, kaksi elämää ei ole noin vain mahdollista...


Myös Oona vietti syntymäpäiviään ja kasvoi nuoreksi aikuiseksi naiseksi. Olin ylpeä hänestä, vaikka tiesin että vaimoni kuolema oli raskasta meille kaikille. Elämään mahtuu hyviä ja huonoja asioita, ja nyt elimme sitä synkempää aikaa.


Heinillä oli viime aikoina ollut selvästi masentunut olo. Hän ei mielellään viettänyt aikaa muiden seurassa, ja oleskeli yksin omassa huoneessaan, joskus myös itkien. Minua harmitti; en osannut lohduttaa, tuntuu siltä kuin olisin todella huono isä tällaisina aikoina.


Nikolla oli edelleen soittotaito tallella: hän osasi soittaa Mozartista Beethoveniin, tosin pieniä virheitä sattui silloin tällöin esimerkiksi melodian, monisormiote- ja nuottien hallinnassa.


Näin Oonan muutaman kerran soittamassa surumielistä musiikkia viulullaan ulkona. Hänestä tuntui yksinäiseltä, kuten meistä kaikista muistakin ilman Johannaa.

KOLME VIIKKOA MYÖHEMMIN:


Lumihiutalepäivä oli jo aikoja sitten, mutta lapsillani oli talvilomaa edelleen jäljellä. Emmasta oli kasvanut teinityttö.


"Isä, mulla olisi sulle hieman asiaa", Niko sanoi minulle sinä aamupäivänä.
"No kerro asiasi", sanoin väsyneen näköisenä. Lumihiutalepäivä oli kaikista jouluistamme kurjin, ilman Johannaa tietenkin.


"Kuule...minähän olen jo nuori aikuinen. Mulla pitäisi siis olla mahdollisuus muuttaa omaan taloon, ja kyllä mä pärjäisinkin yksin", Niko selitti selvästi asiaan perehtyneenä.


"No, mikäs siinä...kyllä se minulle käy. Kunhan oikeastikin pärjäät yksinäsi", sanoin huokaisten.
"Kiitos paljon, isä! Olet paras!" Niko innostui ja halasi minua.
Minua jäi mietityttämään Nikon sanat. "Olet paras" ei tainnut kuvata minua varsin osuvasti, tai itse ainakin olin sitä mieltä. En osannut edes lohduttaa lapsiani murheen alhossa.

Niko Joutsenlampi kertoo:


Juttelin Aleksin ja Emman kanssa olohuoneessa.
"Jos Niko aikoo muuttaa pois, niin mäkin haluan", Aleksi sanoi päättäväisenä.Kuuntelin hiljaa vieressä, sillä odotin sitä hetkeä, jolloin minulta kysytään jotain.
"Mitä mieltä sä olet, Emma? Haluaisitko säkin muuttaa pois kotoa?"
"En mä oikein tiedä, Aleksi", Emma sanoi pudistellen päätään.
"Hei! Mä keksin! Muutetaanko yhdessä, kolmistaan?" Aleksi ehdotti. "Nikohan on aikuinen, me voitais asua sen luona! Ja otetaan vaan kaikki tarpeellinen tästä talosta, siis meidän tavarat."


"Mitä mieltä sä olet, Niko?" Emma kysyi minulta. "Kävisikö tää sulle?"


"No...kyllä se kai käy, mutta Oona, Antti ja Heini saavat jäädä tänne isän seuraksi", sanoin ilmeettömänä.
"Totta kai se olisi hassua, jos me kaikki muutettaisiin pois, ja isä jäisi yksin. Niin ei tietenkään tapahdu, eikä isä suostuisi", Emma sanoi naurahtaen. "Äitimme menetys oli hänelle liikaa, myös meillekin."
Istuimme hetken hiljaa, kunnes minä rikoin hiljaisuuden: "Käyn kysymässä isältä, käykö tällainen järjestely. Mutta asumme sitten täällä Appaloosa Plainsissa, ja te saatte käydä koulunne loppuun."


Keskustelin isän kanssa asiasta, ja hän suostui lopulta. Tosin hän sanoi näin: "On aika outoa, että pystytte näin sisaruksina asumaan yhdessä. Toivottavasti tulette toimeen keskenänne." Ihan kuin hän luuli, että asuisimme koko loppuelämämme yhdessä. Ehkä tämä on väliaikainen asunto, tai sitten minä jään asumaan siinä talossa ja Aleksi ja Emma hankkivat omat myöhemmin. Menin tietokoneelle etsimään vapaata taloa meille kolmelle, ja löysin lopulta sellaisen. Isä lupasi maksaa meidän talomme, ja hinta oli vajaat 120 000 simoleonia. Aika paljon, mutta isä pystyi silti maksamaan sellaisen summan.


"Hei sitten, entinen koti", Aleksi mutisi katsellen hieman haikeana vaaleaa vihreäkattoista tiilitaloa.


Ja niin, taksi tuli hakemaan meidät. Muuttoauto toisi tavarat pian perässä, sillä olimme lastanneet ne jo siihen.


Juoksimme innoissamme sisään uuteen kotiimme. Se vaikutti kodikkaalta, tosin hieman vanhahtavalta.


Näin isossa talossa kolme Joutsenlampea asuu nyt. Minä, Emma ja Aleksi. Toivottavasti tulemme pärjäämään hyvin yhdessä, ilman isää...ja äitiä.

Matti Joutsenlampi kertoo:


"Isä, miksi Emma, Niko ja Aleksi muuttivat uuteen kotiin? Ja vielä yhdessä?" Heini kysyi minulta ihmetellen.


"He olivat sopineet tämän yhdessä jo aiemmin, enkä minä kieltänyt heitä tekemästä niin", sanoin huokaisten. "Ja he vaikuttavat tulevan toimeen yhdessä, luultavasti äitinne kuolema vaikutti koko perheeseemme."


Menin ulos, Johannan haudalle. Aloin itkeä. 
"Voi kulta! Minä menetin sinut, ja nyt kolme lastamme eivät enää ole kanssani! Mitä minä teen?" 


"Tiedän, että he eivät ole kuolleet, mutta kun...kun he eivät asu enää isänsä luona, niin..." itkin niin lujaa, että välillä piti haukkoa henkeä.


"Kunpa vain olisit nyt täällä, ja kertoisit mitä minun pitää tehdä!"
"Rakastan sinua!"


Tällainen tämä osa oli! Hyvästit rakkaalle Johannalle.  ;(
Mutta seuraava osa on tulossa pian, ja siitä saattaa tulla jo vähän iloisempi. ;)
Kommentteja olisi kiva saada, kiitos jos luit tämän osan! :)
-Sims3Pelaaja

torstai 15. toukokuuta 2014

Osa 36: Menneisyyden mies

Hei taas kaikki! :) 
LC Joutsenlammessa on tähän mennessä tapahtunut kaikenlaisia juonenkäänteitä, ja päivitin vähän aikaa sitten Joutsenlampien sivuja. Esimerkiksi nyt Sukupuu-välilehdestä löytyy tarkempi sukupuu, ja Tietoa hahmoista-välilehdestä löydätte vähän tarkempia tietoja hahmoista (tosin jälkimmäistä välilehteä pitää vielä runsaasti parannella ja päivittää). Tällä tavalla teille ehkä selvenee, kuka on kukakin ja monennessako sukupolvessa nyt mennään. :D
Tässä osassa vaihtuu minäkertoja välillä kaikkitietävään kertojaan, joten älkää ihmetelkö! :)
Mutta nyt päästän teidät lukemaan tätä osaa, jolla sattuu olemaan todella synkkä juoni. Lisäksi tämä osa sisältää jonkin verran voimasanoja, toivottavasti ette järkyty. Tämä osa on myös tavallista käsitteellisempi (eli abstraktimpi). Lukuiloa kaikille! 
-Sims3Pelaaja


Oona Joutsenlampi kertoo:


Koska äiti ja isä olivat ostaneet meille koko perheelle yhteisen bändisetin, innostuin soittamaan kitaraa useammin kuin ennen. Varmaan siksi, koska olin virtuoosi luonteeltani. Opin näet soittamaan uusia soittimia tavallista nopeammin. En ole vielä mikään Angus Nuorinen*, mutta kyllä taitoni varmasti paranevat, kun harjoittelen tarpeeksi usein.

*Angus Young, kuuluisa kitaristi (oikeassa elämässä). 


Talvi oli alkamassa, sillä ensilumi satoi eräänä iltana Appaloosa Plainsissa. Minun mielestäni syksy ja talvi ovat masentavimmat vuodenajat ikinä. Kunpa asuisimme vielä Isla Paradisossa, sillä siellä on ikuinen kesä...


Samana iltana menetimme yhden rakkaimmista lemmikeistämme: Milli-hevosen. Viikatemies tuli noutamaan rakastetun hevosen sen kotipihalta.Synkkä Viikatemies ratsasti hevosella pois, luultavasti vei Millin parempaan paikkaan, rauhan maahan. Sen elämä oli pitkä ja monenkirjava, mutta loppujen lopuksi hyvä.


Äiti ja isä itkivät vasta menetetyn hevosen hautakivellä. Se oli muisto hevosestamme, tietenkin tallin ja muutaman kuvan lisäksi.


"Ei! Miksi Milli...?" Antti sopersi itku kurkussa.


Minäkin itkin menetystä, olihan Milli ollut jo pitkään meidän seuranamme. Mutta miksi sen piti lähteä niin nopeasti? Tai siltä se ainakin tuntui, kun ajattelin rakasta heppaa. Milli merkitsi meille todella paljon, enemmän kuin monet uskoivat...


Ei kuulu enää kuiskausta
Ei kuulu enää vaikerrusta
On nämä huoneet tyhjillään

Ei kukka suurin kukkia saa 
Kun multa vanha sen supistaa
Nää muistot siltä pois nyt häviää
Vain kylmä maa
Ei lohtua saa
On talvi aikaa katkeraa
Vain kylmä maa
Ei rauhaa saa
Mut' jää sen puhdistaa


Itkin pitkään rakkaan Millin poislähtöä. Se tuntui siltä kuin olisin saanut raskaan kiven sydämeni päälle. Tosin, ihmisen menetys tuntuu erilaiselta kuin eläimen menetys, vaikka se eläin olisi ollut  hyvin rakas.


Isä ei itkenyt lähes ollenkaan, sillä Milli ei ollut isälle kovinkaan tuttu - eikä hän tuntenut hevosta tarpeeksi pitkään. Siksi isä ei tuntenut samanlaista surua kuin me muut tunsimme, mutta kyllä hänkin varmasti jotain sisimmässään ajatteli. Hän pystyi jopa leikkimään Belladonna-kissani kanssa, mutta tunnen isäni tarpeeksi hyvin, ja tiedän, ettei hän ollut täysin onnellinen.


Vaikka nukahdin melko nopeasti, ei uneni olleet lähes ollenkaan iloisia. Ne olivat melko onnettomia; nopeita välähdyksiä hevosista, etenkin eräästä erityisen tutusta hevosesta. Voin kertoa teille uneni kokonaisuudessaan:

Herään kirkkaaseen valoon. Aurinko paistaa kirkkaana taivaalla. On selvästi iltapäivä. Nousen maasta. Noustessani huomaan, että olen niityn vierellä. Niityllä kasvaa runsaasti ruohoa, ja näen sen takana vettä. Ilmeisesti siellä on joki tai lampi. Kävelen vähän matkaa niityn poikki, kunnes huomaan joen rannalla jonkin eläimen. Se on hevonen. Lähestyn sitä, ja huomaan, että se on jotenkin tuttu hevonen. Mutta sehän on meidän hevonen, Milli! Silitän sitä, ja sitten se yhtäkkiä hermostuu, ja juoksee pois. Minä yritän huutaa sitä. "Milli!" 
 Hetken päästä Milli palaa takaisin, mutta ei ihan yksin. Sen selässä istuu ratsastaja, musta puku yllään. Se on Viikatemies. Viikatemies tulee luokseni Millin selässä, ja sanoo minulle: "Jos ihminen sinua raivostuttaa, älä anna sä tunteides´ häntä vahingoittaa." En ymmärrä, mitä hän tarkoittaa, ja sitten Viikatemies ratsastaa rakkaan hevoseni kanssa sinne, missä Aurinko ei paista, ja jokin lähestyy minua. Se tappaa minut...APUA!
On nousseet kylmät tuulet
Ne nyt vaan puhaltaa
Ei elämästä tietoakaan oo

Nuo kaikki suuret vuoret
nyt peittää maailmaa
Nyt pimeys se määrää kohtalon

Vain kylmä maa
Ei lohtua saa
On talvi aikaa katkeraa
Vain kylmä maa
Ei rauhaa saa
Mut' jää sen puhdistaaIsä helli pikku Heiniä sylissään. Hän leikkii, ruokkii ja vaihtaa hänen vaippansa niin usein kuin mahdollista. Jos tuo ei muka ole tarpeeksi huolehtivaa käytöstä isältä, niin en tiedä, mikä sitten on!Mut´jossain päin nyt valoa mä nään
Ja pääsen sinne asti, kylmissäin
Ja löydän mä onnen, ja ilon, nautinnon
Ei enää kylmä vaivaa ollenkaan


"Tässä on Herra Höpönassu. Sano päivää Herra Höpönassulle", sanoin leikkiessäni pikkuveljeni Antin kanssa.


"Tykkäätkö sinä leikkimisestä? Vai haluaisitko leikkiä nyt jotain?" Herra Höpönassu sanoi.
"Joo, leikitään sellaista leikkiä missä sä olet hiljaa", Antti sanoi ja kikatti.
"Herra Höpönassu pahoitti mielensä!" Höpönassu loukkaantui.
"Joo joo, Oona! Mä tiedän että sä pystyt parempaan!" Antti nauroi.
"Okei. Leikitäänkö vaikka piilosta?" kysyin huokaisten.
"Joo! Mennään vaikka ulos leikkimään sitä!" Antti innostui.


Ulkona oli lumi lähes kokonaan sulanut, vaikka talvi olikin vielä meneillään. Oli ollut niin lämmintä, että varmaan siksi. Voisihan se johtua myös ilmastonmuutoksesta, sillä koulussa meille on opetettu siitä maantiedon ja biologian tunneilla.


Appaloosa Plains näyttää mielestäni varsin mukavalta paikalta, ja sellainen se onkin. Pidän todella paljon hevosista (Millistä pidin erittäin paljon), koirista ja kissoista. Kaikista eläimistä tietysti, paitsi hämähäkeistä ja käärmeistä.Kun olin leikkinyt jonkin aikaa piilosta Antin kanssa ulkona, niin alkoi yllättäen sataa. Anttia harmitti, sillä hänen mielestään piilosilla olo oli hauskaa puuhaa.


Äiti tuli melkein kastuneena sisälle. Hän unohti sateenvarjonsa talliin, mikä saattoi johtua siitä, että hän kaipasi Milliä.


Sateen jatkuessa ilmestyi tummapukuinen- ja hiuksinen mies Joutsenlampien naapuriin. Itse asiassa hän asui heidän talonsa vastakkaisella puolella. Kuka hän oli, se ei ollut vielä varmaa.


Minä tein läksyjä yläkerrassa. Minulla oli melko vaikeita tehtäviä, matematiikan tehtäviä. Aine, jota inhosin yli kaiken.


Kunpa kaverini Anna tulisi auttamaan minua näissä typerissä tehtävissä, ajattelin äänettömästi. Lopulta luovutin ja menin alakertaan kysymään äidiltä apua.


"Äiti, osaatko sä auttaa mua matikan tehtävissä? Meillä on juuri nyt polynomeja ja trigonometriaa", sanoin äidille."Olen pahoillani, mutta en voi auttaa. Olin nimittäin surkea matematiikassa, kun olin ikäisesi", äiti vastasi kylmästi.Huomasin Aleksin vihamielisen katseen takanani. Mistä hän nyt olisi minulle yhtäkkiä suuttunut? Ehkä hänellä on vain teini-iän murheita, ehkä hän vain angstaa. 
"No, sitten ei voi mitään. Minulla on muita tärkeitä asioita juuri nyt", sanoin kuninkaalliseen sävyyn."Kuten mitä? Tietokoneella oleskelua vai? Joka päivä istut vain Simbookin tai-mikä-se-nyt-onkaan edessä! Voisitko edes tehdä jotain oikeasti tärkeämpää?" äiti sanoi tiukasti.


"No voi hitto oikeesti! Mä en jaksa tätä enää! Voisitko antaa mun olla joskus rauhassa, ettei mun tarvitse aina kuunnella sun juttujas jostain poikaystävistä tai perinnöstä? Sä et päätä mun elämästä! Haista paska!" huusin yllättäen raivokkaasti.

Huomasin äidin loukkaantuneen ilmeen. Hän seisoi edessäni ihan hiljaa, sanomatta sanaakaan. Äiti oli sanaton, siksi että käyttäydyin noin töykeästi."OONA ALINA JOUTSENLAMPI, TÄMÄ EI JÄÄ TÄHÄN!" äiti huusi keittiössä itkuisella, vihaisella äänellä.


Ja sitten mietin tekojani. Käyttäydyin kuin pikkulapsi, käytin rumaa kieltä ja loukkasin oman äitini tunteita. Miksi minä käyttäydyin noin tuhmasti? En saisi ikinä puhua noin äidille!Käynnistin tietokoneen ja kävin netissä purkamassa tunteitani - Simbookissa. Kirjoitin tilapäivityksen, jossa luki näin:
Jotkut ihmiset sitten osaavat olla niin...niin...akjdlsdkaldsgosuorposfsdsl!!!!


Sen jälkeen jatkoin tunteiden purkamista jalkapallopelillä. Tosin otin äänet pois, jotta äiti ei olisi kuullut. Ihmettelin hiukan sitä, miksei isä puuttunut lainkaan meidän riitelyyn. Ehkä hän ei ollut silloin paikalla, jos hän oli ulkona...

VIIKKO MYÖHEMMIN:

Olin pyytänyt äidiltäni anteeksi tekojani, mutta hän suostui antamaan anteeksi yhdellä ehdolla: tietokonekielto, joka kestäisi kolme viikkoa.


"Oona, mennäänkö pitämään hauskaa ulkona?" Niko kysyi minulta.


"Totta kai! Mutta minkälaista hauskanpitoa olis luvassa?" sanoin hymyillen.
"Kohta näet", Niko sanoi virnuillen.


Puettuamme ulkovaatteet menimme talviseen ulkoilmaan. Lunta satoi, ja pian olisi lumihiutalepäiväkin. Tosin siihen kuluisi vielä kolme viikkoa.


Niko ehdotti jotain todella katalaa:
"Heitä kananmunilla meidän naapurin taloa päin!"
Ja niin minä teinkin. Nauroin ilkikurisesti tekoani.Niko päätti laittaa ikävän pussin naapurin oven eteen: palavan kakkapussin. Itse asiassa se ei ollut oikeaa "sontaa", se oli vain kaupasta ostettu kepponen.


Mutta juuri kun Niko oli laittamassa ansaa naapurin oven eteen, ovi avautui. Se oli uusi naapurimme, josta emme tosin olleet ennen tienneet."Mitä te saakelit kakarat teette täällä?!", mies kysyi vihaisena."Mitä sinä teit, nuori mies? No?" mies kysyi Nikolta.
"En mitään...pahaa ainakaan", Niko sopersi.
"Teit varmasti jotain", mies sanoi epäluuloisena. "Ai niin muuten, minun nimeni on Mika Parkkinen, ja olen teidän uusi naapuri."
"Kiva kuulla", Niko sanoi. "Mutta en tehnyt mitään pahaa, me siskon kanssa vaan leikittiin."
"NYT KERROT, MITÄ TEIT, SENKIN IDIOOTTI!" Mika huusi."Okei, okei! Me siskon kanssa...kepposteltiin vähäsen. Sisko heitti..." Niko aloitti tunnustamisen.
"Niin? Mitä hän heitti?" Mika tiedusteli.
"Se heitti...kananmunilla sun...taloa päin", Niko sanoi nolona.
"Voi helvetti teidän kanssanne! Tämä on järkyttävää! Entä mitä sinä teit?" Mika huusi.
"Mä...mä...yritin laittaa oven eteesi palavan kakka...", Niko hiljeni.
"Soitan virkavallalle, ja ihan sama vaikka asuisittekin naapurissa. Teillä ei ole oikeutta tehdä tuollaista, senkin pikku lapamadot!" Mika Parkkinen sanoi julmasti.Ja ennen pitkää poliisi tuli selvittämään tilannetta. Saimme vastata teoistamme sakoilla. Onneksi sakot eivät olleet suuret, tosin 50 simoleonia tuntui lompakossa. Molemmat meistä, myös Niko, maksoimme teoistamme.


"Oletteko te päästänne sekaisin? Menette vain heittelemään kananmunia vasta tänne muuttaneen naapurin taloa päin! Tästä te joudutte maksamaan kotitöillä, sekä saat vielä kaksi lisäviikkoa kotiarestia!" äiti saarnasi."Ymmärrän, ymmärrän! Anteeksi äiti!" yritin anella anteeksipyyntöä.


"Olen niin pettynyt sinuun, Oona!" äiti sanoi loukkaantuneena. "Anteeksipyyntöä on turha yrittää vielä tässä vaiheessa."

Johanna Joutsenlampi kertoo:


Olin niin pettynyt ja häpeissäni, kun tyttäreni teki noin tyhmästi! En voinut kuvitellakaan, että hän kasvaisi ikinä naiseksi. Siksi jouduinkin menemään selvittämään asiaa vielä naapurin kanssa.


"Hyvää iltaa", sanoin miehelle.
"Iltaa, arvon rouva. Te olette kai Johanna Joutsenlampi?" mies sanoi ja kumartui ystävällisesti.
"Kuinka te tiedätte nimeni?" yllätyin suuresti.
"Kerron syyn, kun tulet sisälle", mies sanoi hymyillen.

Epäröin hetken, mutta tulin hänen perässään sisälle.


"Tunnen nimesi siksi, koska olen kuullut paljon sinusta! Olen suuri ihailijasi! Saanko nimikirjoituksen?" mies kysyi minulta.
"Juu, kunhan kerrot oman nimesi ensin", sanoin epäilevästi.


"Minun nimeni on Mika Parkkinen", mies esittäytyi.
"Hyvä on, vaikka en vieläkään tajua, mistä voit tuntea minut ja minun taustaani", sanoin epävarmana."Kuule, olen todella pahoillani siitä mitä lapseni tekivät sinulle...tai siis, sinun talollesi", sanoin teennäisesti."Ei se mitään! Kuule, voit ottaa takkisi pois, en minä pure", Mika sanoi ystävällisen oloisena.


"Hyvä on", sanoin huokaisten.


Menimme juttelemaan Mikan olohuoneeseen asioista, hän keitti kahvia. Mutta sitten hän kuin salamaniskusta suuteli minua suoraan huulille! Kuinka järkyttynyt olin! Hän valehteli minulle!"Kuinka saatoit? En todellakaan uskonut, että naapurin päässäkin olisi jokin pahasti vialla!" sanoin raivostuneena ja järkyttyneenä.


"Turha yrittää edes kertoa poliisille! Haluatko tietää, kuka minä olen?" Mika sanoi kylmästi.
"Kuka sinä olet? Kerro heti!" sanoin sydän lujaa hakaten.
"Muistatko, kun kuulit poikasi Teemu Joutsenlammen kuolleen sisäoppilaitoksessa tapahtuneessa tulipalossa?" Mika kysyi uhmakkaana.
"Kyllä, mutta miten sinä siitä tiedät?" sanoin ahdingossa.
"Minä tapoin poikasi, ja kenties pari muutakin siellä oppilaitoksessa. Hän oli liian iso uhka minulle, kuten myös te muutkin Joutsenlammet", Mika paljasti.
Silloin sydämessäni tuntui, kuin se olisi pysähtynyt. Mutta niin ei käynyt. Sen sijaan puhkesin kyyneliin. Oma poikani ei kuollutkaan onnettomuudessa, vaan sen oli aiheuttanut ihminen! Yritin paeta, mutta en onnistunut. 
Mika Parkkinen ei tuntenut armoa; hän otti aseensa esiin ja valmistautui iskemään Johannaa, rakastettua äitiä ja Joutsenlampien neljättä perijätärtä. Tämä ei luultavasti pääty kovin hyvin, ellei joku tule äkkiä pelastamaan neitoa pulassa...


Ja siinä se osa oli! Päätin tämän aika jännään kohtaan. Kuoleeko Johanna? Miten perhe suhtautuu viime aikojen tilanteisiin? Entä joutuuko Mika Parkkinen lopulta vankilaan? Kaikki selviää seuraavissa osissa...


-Sims3Pelaaja